< Asociatia DeveLAWp
+4 0734 850 626   office@develawp.ro   v   y   f    ro  l  eng
  Despre DeveLAWp
  Proiectele DeveLAWp
  Pentru tineri
  Parteneri
  Legislatie utila
  Blog
  Impresiile Papadiilor
  Contact

Povestea Papadiei din DeveLAWp

Cine este PAPADIA?
PAPADIA esti chiar tu! Da, tu, tanarul dornic sa se dezvolte, tanarul curios si talentat care vrea sa isi puna in valoare calitatile si totodata vrea sa isi descopere noi aptitudini de care nu stia ca e capabil. Totul a inceput intr-o zi calduroasa de mai cand tanara PAPADIE isi scoase usor capul galben din pamant si ia contact pentru prima data cu frumusetea Taramului de Sub Soare. Si cum statea PAPADIA asa mandra in razele soarelui, se apropie de ea un copil.

O analizeaza, se uita atent la ea, o intoarce pe toate partile si la final o arunca. Nu gasea nimic interesant si valoros la ea. Asa ca, PAPADIA noastra se supara foc pe copil si isi propune sa cucereasca nu doar inima lui cat si inima tuturor copiilor din lume. Prin urmare, PAPADIA se inscrise intr-un program de pregatire continua si cu toata determinarea sa incearca sa depaseasca orice obstacol ii apare in cale. Intai se duse la domnul Melc ce conduce o scoala. Domnul Melc, un cunoscator al cartilor si literaturii o accepta pe tanara PAPADIE la cursurile sale de educare alaturi de celelalte flori, gaze si vietuitoare mici din Taramul de Sub Soare. Dupa cativa ani de pregatire,  PAPADIA a devenit o planta invatata si educata.  Se gandeste apoi ca nu e suficient sa stie notiunile teoretice si de aceea isi ia inima in dinti si pleaca la drum catre firma Doamnei Furnici pentru a invata sa isi puna in aplicare cunostintele. La inceput, Doamna Furnica o refuza pe PAPADIE . Vazand in petalele sale dezamagirea, Doamna Furnica accepta sa ii dea o sansa tinerei PAPADII si o accepta la cursurile sale de pregatire profesionala. Alaturi de celelalte flori, gaze si vietuitoare mici, PAPADIA incepu sa aplice notiunile teoretice invatate de la Domnul Melc. Munca in furnicarul Doamnei Furnica nu era deloc usoara. Zi de zi tanara PAPADIE invata sa respecte deadline-uri, sa fie silitoare si sa doreasca sa cunoasca mereu mai mult. Vazand Doamna Furnica curiozitatea si determinarea PAPADIEI, o prezenta sefilor de departament ai furnicarului. Pe loc au indragit-o si au acceptat sa ii fie mentori. Astfel PAPADIA incepu sa invete sa isi puna in valoare abilitatile, reusind chiar sa devina lider de proiecte in randul celorlalte vietuitoare din furnicar. Multumita de rezultatele obtinute de PAPADIA, Doamna Furnica o recomanda Reginei Furnica pentru a conduce un departament al furnicarului.
Timpul trecea si tanara PAPADIE crestea vazand cu ochii. Crestea intr-o zi cat alte flori intr-o luna. Astfel, intr-o dimineata calduroasa, in drum spre Furnicar, PAPADIA incepu sa vada cum ii cad petalele galbene si cum rasar niste firisoare albe, pufoase si transparente ca niste stelute. Curand tot capul ii fu acoperit de astfel de stelute pufoase. Bucuroasa, incepu sa  fuga catre Furnicar pentru a-i da de veste Doamnei Furnica de schimbarea sa. In toata alergatura sa se loveste de piciorul unui copil care se juca in iarba. Amintindu-si de experienta trecuta, PAPADIEI incepe sa ii bata inima tare–tare ca o toba. Copilul ii zambeste si o ridica in palmele sale moi. Uitandu-se la ea ii spuse: “Ce frumoasa esti PAPADIE! Stelutele tale pufoase vor fi o bucurie pentru toti copii de aici.” Si atunci, intr-o clipita, copilul sufla puternic spre PAPADIE. Toate stelutele PAPADIEI au zburat catre copii din parc si un curcubeu de zambete a acoperit tinutul. Vazand toata bucuria copiilor, PAPADIA incepu a plange de fericire si realiza  ca acum toata munca sa de a evoula fusese in sfarsit apreciata.
De jos, din iarba deasa, se puteau auzi aplauzele vietuitoarelor mici din Taramul de Sub Soare. Doamna Furnica si Domnul Melc erau tare mandri de invatacelul lor. Munca lor daduse roade, iar PAPADIA a devenit un antreprenor respectat in Tinutul de Sub Soare.


Home l Despre DeveLAWp l Proiecte DeveLAWp l Pentru tineri l Parteneri l Legislatie utila l Impresiile Papadiilor l Contact     v   y   f 
2014 © Asociatia DeveLAWp este un proiect al SCA Enachescu & Asociatii